AdvCampBan

Районът на хижа Мальовица, както и по-голямата част от мальовишката долина, предлагат отлични условия за провеждането на детски приключенски лагери.В зависимост от конкретната програма на лагера , участниците придобиват основни уменя свързани с пребиваването и безопастността в планината през зимата и лятото, построяването на биваци и оцеляването в екстремни ситуации, първа долекарска помощ, скално катерене, ориентиране, ски  алпинизъм  и опазване  на околната среда. Програмите са изготвени така, че да запълват цялото време на участниците, предлагайки както нови знания и умения, така и много забавни игри и творчески занимания.Броят на участниците в една група за избран лагер  е от 8 до 12  (в редки случаи се допускат и изключения) , като всички те са от една възрастова група и се спазва правилото "1 инструктор за всеки  4 човека".  Съществуват няколко различни програми в зависимост от включените занимания, възрастова група  и поставени цели.По-подробно  описание  на  програмите, можете да намерите по-долу.

Adventure-lqto--small

Приключение - Лято
Този лагер е подходящ за хора, които правят първите си стъпки в планината. Програмата включва занимания  по ориентиране и  скално катерене, предизвикателни задачи, вълнуващи нощни походи и  изкачвания на най-високите  върхове в района.Участниците ще придобият   умения за работа в екип,  оказване на  първа помощ  и ценни познания за опасностите в планината и опазването на околната среда. И накрая забавни игри и много хубаво настроение окoло лагерния огън.

Продължителност: 8 дни
Възраст:
12-14г.; 15-16г.;17г.+
Изисквания:

Adventure-zima--small

Приключение - Зима
Зимна Мальовица е изключително красиво, но и опасно място. Препоръчително  е желаещите  да са участвали в лятното "Приключение" .Включени в програмата са походи със снегоходки, построяване на снежни пещери и иглута, лавинни акции и запознаване с опасностите в зимната планина .И всичко това завършващо пред  уюута на камината в хижата.

Продължителност: 5 дни
Възраст: 12-14г.; 15-16г.;17г.+
Изисквания:-

Nomad--small

Експедиция - "Ловци на Тайни"
За тези, които могат да поберат всичко необходимо в една раница, "Ловци на тайни" е 5 дневен преход  през едни от най-красивите места на Мальовишкия дял на Рила.Но има един проблем - няма карта.Участниците ще трябва да решат заплетени пъзели и да се справят  екипно с проблемни задачи за да открият пътя , който ще ги отведе до отдавна забравени тайни.Незабравимо приключение с палатки, езера и звезди, и пълно откъсване от  удобствата и суетите  на ежедневието.

Продължителност: 5 дни
Възраст:15-16г.; 17г.+
Изисквания:  -

Adrenalin--small-3

Адреналин
Следващото ниво на пребиваването  в Мальовишката долина. Програмата предлага по-задълбочени занимания по скално катерене и боулдер.Рапели, парапети , тролеи и други превозни средства.Въжени градини и катерене по върхове, до които нито една пътека не води.Състезания и предизвикателства за всички , които си мислят , че имат каквото е нужно.

Продължителност: 7 дни
Възраст: 15-16г.;17г.+
Изисквания: -

 

adrenalin-zima-small-2

Адреналин  - Зима
За опитните скиори, които искат да опитат удоволствието от извънпистовото каране на ски,  района на хижа Мальовица предлага изключително красиви, но и опасни спускания. Тази програма включва детайлното изучаване на  начините за определяне на лавоноопасността в района, симулирани спасителни акции,катерене по лед, ски алпинизъм  и  ски свободен стил. А всичко това проведено при  строга организация  и  отговорно предприети мерки за сигурност .

Продължителност: 5 дни
Възраст:18г.+
Изисквания: Умело владеене на ски техника.

 

climbing---small

Катерене - курс
За хората, които искат да превърнат планината и катеренето в свой начин на живот , курсът ще даде нужните знания и умения за това. Участниците ще се научат да боравят с алпийски инвентар,  уверено да използват важни възли и да осигуряват партньора си.Ще имат възможността да опитат от няколко разновидности на катеренето като  свободно катерене*, боулдеринг и изкуствено катерене**. Ще придобият необходимите знания за това как сами могат да си помогнат в извънредни и непредвидени ситуации и как да помогнат на други, ако това се налага. И най-хубавото - всичко това се случва на най-алпийското място в България.

Продължителност:7 дни
Възраст:18г.+
Изисквания: Добра физическа форма.